Årets Julklapp

6 kommentarer
Hej!
 
Nu har vi fått ett leveransdatum och plötsligt blev allt så verkligt :o!!
 
Den 20 (!) december ska huset levereras om allt följer planen..vilken julklapp va!Det tar endast några timmar att få det tätt och ca 3 veckor för fädigställning ,det är helt crazy! Dock kan man nog förvänta sig att det tar längre tid med allt eftersom det är jul och sådana grejjer mitt i allt..lite konstig leveranstid tycker jag allt men ändå på rätt sida av året ha ha..
Så den som inte har något inplanerat den fjärde advent är välkommen att komma och kolla när de sätter huset på plats , kanske någon som vill ta med sig lite varm glögg och lussebullar ;)?
 
Sedan ska ju övervåning färdigställas och det lär ju ta sin tid efter ledigheter och allt,vi ska ju leja ut det privat så att säga..men vi får väl på bo på nedervåning så länge.Det blir en hektisk tid och jag ber att vädergudarna är med oss!
 
Grunden ska göras tre/fyra veckor innan huset kommer och det är lite läskigt eftersom vi inte vet ännu hur tomten ser ut under allt och vad som kommer krävas för att kunna lägga grunden..blir det sprängning osv.
 
En ändring vi har gjort för att passa detaljplanens anvisningar är att ändra färgen på taket,till tegelrött.
Jag ville ju ha svarta pannor först för att dölja solcellerna lite, men nu blev det rött.
Tror det blir bra ändå :) det är som det är.
 
Nu tänker jag lite vit svensk skärgårdsdröm istället för new england när det gäller exteriören ha ha !
 
 
 
                             
                                                                         
 
 
 
 
                                     
 
                               
  
 
                                             
 
                                       
 
 
 
 
                                         
 
Sista bilden är ju "vårat" hus fast vi har ingen tak kupa och dörren vår är vit...synd bara med allt vi kommer ha på taket..
 
 
 
 
 
Kanske blåa markiser :
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Och en blå brevlåda:
 
 
 
 
Och en gammaldags blå emaljskylt med gatunamnet:
 
 
 
 
Och så sist men inte minst en flaggstång..det har jag alltid velat ha :)
 
 
 
Kram!
 
 
 
1 Sofia:

skriven

Hej! Vad spännande med ert hus,verkligen en rolig julklapp! Vi ska också bygga med hjältevadshus, ett spira 211. Har ni fått hem leveransdatumet per brev eller bara muntligt från er säljare? Vi har bara fått ett muntligt besked än men det veekar som att det kommer den 16 december 😊 när gjorde ni avropet? Mvh Sofia arthursson

Svar: Hej Sofia!Åh vad kul att ni också ska bygga hjältevadshus! Ett spira 211,visst är det gavelhuset? Jag tror att några av grannarna i vårat nya område har byggt ett sådant( det var ett gavelhus från hjältevads iaf) som vi fick komma in och titta i,Jättefint!!
Vi fick i princip tjata fram ett datum så vi fick ett preliminärt först av vår säljare till "mitten av december" men till slut fick vi det muntligt den 20 (en söndag!) av säljaren och att de åker från fabrik den 19 december. Jag fick känslan av att de ville få in många husbeställare innan årskiftet.Vi skickade in avropet 21 juni ,lagom till semstertider ha ha ;).Mvh Miriam
Jag gissar att det sedan står i avropet man får tillbaka från fabriken..men jag är inte säker. Men har ni fått datumet muntligt så borde det gälla :) Visst är det spännande!
miriam skoog

2 Emilie:

skriven

Å vad kul 😊! Det kommer verkligen bli spännande å få se erat nya hus!! Kommer bli såååå fiiiint!! Verkligen en julklapp👍. Kram

Svar: Tack 😍! Hoppas det blir bra nu ! Synd att man inte bara kommer kunna flytta in direkt ☺️! Kram
miriam skoog

3 Sofia:

skriven

Hej igen 😊 ja ibland känns det som att man får tjata en hel del 😉 ja vi kommer bygga ett vinkelhus, det är väl exakt som ert fast med en extra vinkel på. Lite konstigt är det ändå gör vi gjorde avropet den 9 maj och får det bara 4 dagar innan ert. Men det är klart, de kanske kommer leverera väldigt många hus just då.
Mvh Sofia arthursson

Svar: Hej!Ja vi har också haft vissa funderingar om detta när vi märkt att en del som gjorde avropet efter oss fick tidigare hus leverans :( ,det kan ju vara beroende på säljaren och hur just den personen jobbar? Vi låg på mycket för allting sköts framåt i tiden hela tiden,avrop , bygglov mm ,och ett tag kände vi oss lite bortprioreterade .Man vill ju bara ha ett snabbt leveransdatum så att man vet liksom..
Hade du någon blogg :)?
MVH Miriam
miriam skoog

4 Lovisa:

skriven

Hade också planerat svart tegel på vårat hus, men detaljplanen sa rött. Och rött visade sig bli riktigt snyggt (har vitt hus), nästan bättre än det svarta teglet till och med 😄 tror ni kommer bli jätte nöjda 👍

Svar: Hej!Åh vad kul att höra :) jag hoppas verkligen det blir bra! Har du någon blogg man kan se bilder på,det är så spännande :)?
Mvh Miriam
miriam skoog

5 Sofia:

skriven

Hej ☺ ja vi har precis startat en blogg, så det finns inte så himlar många inlägg än 😄 men kul aTT följas åt under husbygget! Vartspira211.WordPress.com

Svar: Har varit inne på er blogg,ska bli kul att följa :)
miriam skoog

6 Lovisa:

skriven

Nej vi har ingen blogg, endast instagram. Om du har det så finns lite bilder på kariinloviisa :-) vi har byggt med smålandsvillan, men är ju liknande hus.

Svar: 😃Men vad fint ni har det!! Ja husen liknar verkligen varandra , kul att se bilder! Massa inspiration 👍🏻!!
Miriam